website translation

18 septembrie 2008

PULPE DE PUI GRATINATE CU GARNITURA DE CARTOFI SI MORCOVI











Ingrediente:


2-3 pulpe de pui

50ml vin alb

150ml. supa de legume

2-3 linguri ulei

1 lingura de unt

3 linguri de pesmet

1 catel de usturoi pisat

3-4 felii de cascaval ( eu am folosit cascaval feliat in folie)

ghimbir ras

frunze de telina+patrunjel taiate marunt

sare, piper


Garnitura:


3-4 cartofi taiati cuburi

2 morcovi taiati rondele

1 lingura de ulei

50ml. apa

sare , piper si putin coriandru macinat.


Preparare:


Pulpele se condimenteaza ,se pun intr-o tava ,se adauga 2 liguri de ulei , vinul si supa.

Acoperim cu folie alimentara , si dam la cuptor pentru 20-25min.


Din pesmet, unt, usturoi, ghimbir ras, verdeata, uleiul ramas, sare si piper ,se face o pasta omogena.


Cand pulpele sunt gata, se pune peste ele pasta de pesmet, apoi feliile de cascaval, si se mai dau la cuptor pentru 5-10min.


Garnitura:


Cartofi taiati cubulete, morcovii rondele se inabuse intr-o tigaie cu o lingura de ulei si apa. Punem capacul si lasam la foc mic 15-20min. Daca nu sunt fierte, mai adugam apa.


Se serveste o portie de friptura , alaturi de cartofi si morcovi si pe deasupra punem putin sos din tava in care s-au facut pulpele.

Presaram piper si coriandru macinat .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation