Ingrediente:
3 buc. fileuri de peste- cam 700g,
2 cartofii mai mari taiati bastonase subtiri,
2 morcovi taiati julien,
1 dovlecel taiat,
1 lamaie- zeama si coaja rasa ,
1 lingurita de mustar,
½ lingurita de boia de ardei dulce
6 linguri ulei de masline
2 linguri de pesmet
100ml. supa de legume sau apa
coriandru, rozmarin, busuioc,
sare piper.
Preparare:
Intr-un bol amestecam : 2 linguri de ulei, mustarul, zeama de la toata lamaia, putina coaja rasa ,coriandru macinat, rozmarin, busuioc, sare si piper. Omogenizam bine. Trebuie sa ne iasa un sos mai gros.
Stergem/ zvantam cu sevetele absorbante fileurile de peste, apoi ungem bine pestele cu marinata de mai sus - mai lasam 2 lingurite. Acoperim ,si dam la rece cel putin o ora.
Ungem cu o lingura de ulei un vas care merge la cuptor.
Scoatem pestele de la frigider, il asezam in tava, presaram pe deasupra lui pesmetul . Amestecam cele 2 lingurite de marinata ramase, cu 4-5 linguri de apa si punem acest amestec in vasul cu peste.
Dam la cuptor, cu focul potrivit, pentru 20-30 min.
Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei, adaugam cartofii ,lasam cateva minute, punem si morcovii apoi supa de legume sau apa, acoperim si gatim 10-15min. Adaugam dupa aceea si dovleceii si mai lasam pe foc inca 5-10min. Potrivim de sare si piper.
Legumele nu trebuiesc fierte/calite mult, sa nu se inmoaie- trebuie sa fie –al dente- ca si pastele fierte.
Sevim fileurile de peste cu legumele alaturi si feliute de lamaie.
Se poate servi numai asa, sau cu diferite sosuri- de usturoi, maioneza, iaurt
Mona excelenta garnitura asta asa frumos colorata ... imi place mult ...
RăspundețiȘtergereieri am ramas fara curent electric in toata casa, tot blocul sau chiar tot satul.. la intervale mici venea din nou si iar cadea ... am crezut ca imi strica frigiderul si calculatorul care evident ca s-a inchis brusc si "incorect" .. ti-am scris mesaj pe mess dar s vede treaba ca era deja prea tirziu.
pupici
ce bine arata pesticum facut asa, zici ca e prajit! o sa incerc si eu
RăspundețiȘtergereCristinel, este frumos colorata , ai dreptate, dar este si gustoasa..
RăspundețiȘtergerepupiceeee
da Edith, asa are gustul de peste prajit, datorita marinatei..numai ca asa il faci la cuptor, muult mai repede..
RăspundețiȘtergeredaca o sa-l faci , astept sa-mi spui parerea ta..si daca va placut..
te pup :)