website translation

29 septembrie 2008

CARTOFI, MORCOVI SI CEAPA MARINATE LA CUPTOR










Ingrediente:

4 cartofi taiati rondele,

2-3 morcovi taiati rondele,

4-5 cepe taiate deasemenea rondele.

Marinata:

4 linguri ulei de masline,

1 lingura boia de ardei ,

1 lingurita tarhon,

1 lingurita busuioc,

1 lingurita oregano,

1 lingurita miere de albine,

zeama de la o lamaie,

boabe de coriandru si piper

100ml supa de legume sau apa

sare.


Preparare:


Amestecam bine, intr-un vas/ castronel, toate ingredientele de la marinata.


Asezam untr-o tava sau vas jena, un strat de cartofi, unul de morcovi si unul de ceapa, turnam ½ din marinata , apon repetam straturile si turnam si restul de marinata. Acoperim si lasam asa 30min.


Dam la cuptor, la foc potrivit

(180*C) 30min...vasul tot acoperit trebuie sa fie, apoi descoperim si mai lasam la foc inca 10-15 min. pane se rumenesc frumos legumele .


Va pot spune un singur cuvant- DELICIOS- ase se caracterizeaza gustul acesta de legume si ierburi aromate in combinatie cu zeama de lamaie.


Este o garnitura excelenta pentru fripturi , carnati sau peste....dar in acelasi timp poate fi si o mancare de post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation