Ingrediente:
4 cartofi taiati rondele,
2-3 morcovi taiati rondele,
4-5 cepe taiate deasemenea rondele.
Marinata:
4 linguri ulei de masline,
1 lingura boia de ardei ,
1 lingurita tarhon,
1 lingurita busuioc,
1 lingurita oregano,
1 lingurita miere de albine,
zeama de la o lamaie,
boabe de coriandru si piper
100ml supa de legume sau apa
sare.
Preparare:
Amestecam bine, intr-un vas/ castronel, toate ingredientele de la marinata.
Asezam untr-o tava sau vas jena, un strat de cartofi, unul de morcovi si unul de ceapa, turnam ½ din marinata , apon repetam straturile si turnam si restul de marinata. Acoperim si lasam asa 30min.
Dam la cuptor, la foc potrivit
(180*C) 30min...vasul tot acoperit trebuie sa fie, apoi descoperim si mai lasam la foc inca 10-15 min. pane se rumenesc frumos legumele .
Va pot spune un singur cuvant- DELICIOS- ase se caracterizeaza gustul acesta de legume si ierburi aromate in combinatie cu zeama de lamaie.
Este o garnitura excelenta pentru fripturi , carnati sau peste....dar in acelasi timp poate fi si o mancare de post.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu