website translation

25 septembrie 2008

BROWNIES FANTASY - Prajitura cu ciocolata si branza de vaci















Ingrediente:


Aluat cu branza:


2oua,

50g zahar,

1 lingura coaja de portocala,

4-5 linguri de zeama de portocala,

200g branza de vaci,

50g unt,

60-70g faina.


Aluatul cu ciocolata:

2oua,

150g zahar,

100g ciocolata amaruie sau cu lapte

2 linguri cacao,

50g unt,

100g faina,

2 linguri praf de copt..sunt exact 2 pliculete.


Preparare :


Aluatul cu branza ;

Amestecam ouale cu zaharul si le batem spuma, punem apoi zeama si coaja de portocala. Punem untul (la temperatura camerei) si branza, omogemizam bine.


Aluatul cu ciocolata:

Topim intr-un vas ciocolata si untul, apoi lasam sa se raceasca putin.

Amestecam faina cu praful de copt.

Batem spuma ouale cu zaharul, adaugam ciocolata+untul topite, mixam bine iar la sfarsit adugam faina si praful de copt. Omogenizam bine.


Ungem si tapetam o tava sau folosim hartie de copt.


Punem 2/3 din aluatul de ciocolata apoi aluatul cu branza iar la final aluatul ramas de ciocolata.


Dam la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit (180*C), pentru 35-40min.


Este o prajitura care nu necesita un timp de preparare foarte mare, din contra se face ff usor...iar rezultatul este exceptional- combinatia de ciocolata+portocala+branza ii da o savoare super buna.

Incercati-o si nu veti regreta !!...astept opiniile si impresiile voastre...

12 comentarii:

  1. Mona azi fac si eu brownies ... sper sa imi iasa :-)) ...

    sa treci pe la mine ca te asteapta un pitic haios ..

    pupice si week end placut ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfua ce deliciu...arata super prajiturica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristinel, ai facut brownies ???...astept sa-mi spui rezultatul.
    pupiceeeee

    RăspundețiȘtergere
  4. Meli, ce mult ma bucur de vizita ta :))...mi-ai lipsit , sa sti !!
    poate faci si tu prajiturica gandaceilor tai...
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca e suuuper combinatia! Ooof, daca n-ar fi lista asta de asteptare atat de luuunga.. :(
    Ouale se bat separat la aluat?

    RăspundețiȘtergere
  6. arata super prajitura si cred ca este si foarte buna, vreau sa o fac si eu. Ce dimensiuni are tava in care ai copt-o?

    RăspundețiȘtergere
  7. Edith, scuze de intarzierea cu care iti raspund...am avut o perioada ff incarcata si obositoare..
    ..referitor la intrebare ta- ouale nu se bat separat si nici nu se separa(albusul de galbenus)..se bat/mixeaza cu zaharul si celelalte ingrediente...
    poate o faci...stiu ca lista este lunga...dar sincer, iti spun ca merita..
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Georgiana, multumesc de apreciere si mai ales de vizita...te mai astept si alta data :)

    dimensiunile tavi in care am facut prajitura sunt: 30/24..

    ps. astept sa vad daca o sa o faci...dar mai ales impresiile tale..
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pt raspuns. Am facut prajitura si vreau sa spun ca a iesit delicioasa (desi ma cam speriasem pt ca blatul de cacao mi-a iesit mai gros decat ma asteptam, nu prea avea consistenta unui blat :)) )
    Oricum, toata lumea a adorat-o (mai ales baietelul meu) si s-a epuizat foarte repede, abia ce am reusit sa o gust si eu!
    Multumesc foarte mult pt reteta!!!
    Si bineinteles ca voi mai incerca si alte retete de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci, cum spuneam, am facut aceasta prajitura si a iesit delicioasa, sper sa gasesc timp sa o mai fac cat de curand :) Cu siguranta ca voi mai gati si alte retete de la tine!
    Pot sa te adaug la lista mea de bloguri preferate?

    RăspundețiȘtergere
  11. Georgiana, ce surpriza placuta !!..ma bucura mereu faptul cand cineva prepara/gateste, ceva ce eu am facut..este un sentiment placut si de aceea iti multumesc sincer :)
    ...poate ai sa mai gasesti si alte retete care sa te intereseze...si daca da, astept parerea ta iar daca ai unele nelamuriri , te rog mult sa-mi lasi un mesaj mic, iar eu o sa-ti raspund cat de repede pot..

    ce intrebare poti pune !!..cum sa ma supar, cand cineva doreste sa urmareasca blogul meu...ma bucur ca-ti place si ca ai o impresie buna despre el...de aceea si eu te-am adaugat in lista mea de "bucatarii de ateliere creative" , cat si in cea de bloguri pe care le urmaresc..
    te pup si te mai astept :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut! Sunt o incepatoare in ale bucataritului ... am tot incercat sa fac una alta, am mai dat si rateuri, dar unele mi-au iesit, asa ca am prins curaj! As vrea sa fac si ei prajitura ta, suna super bine, dar am o singura nelamurire: cat unt trebuie la baltul de branza? La ingrediente nu este trecut dar la modul de preparare scrie ca trebuie pus unt la temp. camerei! Astept cu nerabdare raspunsul tau ca sa ma apuc de facut praji! Mersi!

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation