website translation

15 noiembrie 2008

PRAJITURA CU NUCA SI SIROP DE SCORTISOARA













Ingrediente:


200gunt sau margarina,

3 oua,

150ml lapte,

350g faina,

100g zahar,

150g nuci tocate marunt,

o lingurita praf de copt - 1 plic,

Sirop.

100g zahar,

1 cana de apa, aproximativ 200-250ml.

1 lingurita scortisoara.


Preparare:


Intr-un castron batem/mixam untul spuma cu 1/2din cantitatea de zahar, adaugam ouale si laptele…mixam bine.


Amestecam faina cu praful de copt si le punem in compozitia de unt si oua. Punem si nucile putin prajite/coapte in cuptor. Omogenizam bine.


Ungem si tapetam o tava (sau folosim hartie de copt), si turnam aluatul obtinut.


Dam la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 40-45 min. cu focul potrivit.

Sirop.

Fierbem apa, zaharul si scotisoara pana cand se leaga siropul (dar nu ca la dulceata)...sa fie un pic mai gros decat siropul obisnuit, cu care insiropam prajiturile sau torturile.


Lasam prajitura sa se raceasca putin si turnam siropul caldut peste ea.


Daca dorim ornam cu nuca macinata marunt , nuca de cocos, frisca, sau o glazura de ciocolata.


Este o minunatie de prajitura, cu un gust asemanator ca cel al baclavalei…un te mai poti opri mancand ¡!!

8 comentarii:

  1. O prajitura simpla si gustoasa ,cu gust asemantor de baclava. Super!
    Sigur o testez si eu :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. pe cuvant, parol...ca se aseamana la gust cu baclavaua...dar se face mult mai repede si este mai light...fara multe nuci sau sirop din belsug...
    astept sa vad daca o sa va placa..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  3. O idee buna, mai ales ca-mi plac nucile si scortisoara...notez reteta :-) Pa, frumos blog!

    RăspundețiȘtergere
  4. Kris, ma bucur de vizita si-ti multumesc pentru cuvintele frumoase ..te mai astept :)
    daca ai sa faci prajitura sa-mi spui si mie..daca iti mai amintesti gustul baclavalei este asemanator...
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca baclava eu nu tin minte sa fi mancat vreodata ....o s-o fac, poate chiar de ziua mea care va veni in curand ;-)
    Ps. multumesc si eu de vizita, scrii foarte frumos, complimente!

    RăspundețiȘtergere
  6. daca se aseamana cu baclavaua fac si eu k nu am mai mancat de mult!frumos blogsi foarte util

    RăspundețiȘtergere
  7. ,,Intr-un castron mixam untul spuma cu 1/2din cantitatea de zahar,,
    din 150 grame? si cealata jumatate cand o adaugam?
    ca nu mai specifici.nu mi-e clar care jumatate ..voiam sa fac prajitura ..poate imi poti raspunde.multumesc. o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu mai trebuie sa spui ce e cu zaharul. am facut prajitura .e buna dar parca e mai insiropata decat a ta .asa imi da impresia poza ta ..in fine . e buna .mersi de reteta . o seara buna.

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation