website translation

14 noiembrie 2008

SUFLEU DE BROCOLI













Ingrediente:


500g broccoli,

1 conserva ton ,

1 ardei rosu taiat cubulete,

1 lingura zeama de lamaie,

2 linguri de pesmet,

3oua,

60g unt,

20g faina,

300ml lapte,

nucusoara macinata, maghiran,

sare piper.


Preparare:


Fierbem brocoli in apa sarata, pana se inmoaie putin...furculita sa intre usor in el. Scurgrm bine si apoi il taiem marunt.


Separam ouale, si albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie.


Intr-un vas amestecam faina cu laptele, adaugam untul topit si fiebem pana devine un sos mai gros. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam galbenusurile , punem nucusoara, maghiranul, potrivim de sare si piper.


Amestecam sosul cu brocoli maruntit si tonul scurs ,apoi punem si albusurile , amestecand foarte usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn .


Ungem un vas care merge la cuptor si tapetam cu pesmet. Turnam compozitia obtinuta, si punem vasul in altul mai mare care are apa….deci se fierbe/coace la bain-marie.


Dam la cuptor, cu focul potrivit (180*C), timp de 30-35 min.

Lasam sa se raceasca si apoi portionam dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation