website translation

15 noiembrie 2008

PUI CU CARTOFI, SALVIE SI USTUROI












Ingrediente:


2-3 pulpe sau piept de pui

500g. cartofi taiati sferturi,

4-5 frunze de salvie proaspete ,sau 2 lingurite salvie uscata,

4-5 catei de usturoi taiati marunt,

200ml. supa de pui sau legume,

3 rosii proaspete, curatate de pietita si taiate marunt,

2 linguri de bulion,

3 linguri ulei de masline,

patrunjel taiat marunt,

sare, piper.


Preparare:


Intr-o tigaie (sau cratita) mai mare, incalzim uleiul si la foc mic calim salvia si usturoiul, 2min. Marim flacara si adaugam si carnea de pui si gatim 4-5 min., pana cand carnea se rumeneste putin. Scoatem carnea si o punem deoparte.


In aceiasi tigaie(cratita), calim/prajim cartofii cateva min., adaugam si bucatile de carne, apoi bulionul subtiat/diluat cu supa de pui(legume). Potrivim de sare si piper. Acoperim tigaia si fierbem inabusit 15-20min.

Descoperim si adaugam rosiile taiate marunt si mai gatim inca 10min.

Presaram la sfarsit patrunjelul taiat marunt.


Se poate servi cu diferite salate sau acrituri.

Este o mancare cu o aroma deosebita, si se face si repede.

Un comentariu:

 
website translation
website translation