website translation

4 noiembrie 2008

PIZZA CU IAURT











Ingrediente:


Blat:

250 ml iaurt,

350g faina,

3 oua,

1 plic praf de copt,

2-3 linguri de ulei,

sare

Umplutura :

200g mezeluri taiate marunt,

1 carnat (eu am folosit cabanos), taiat marunt,

1ardei rosu taiat deasemenea marunt,

cascaval sau branza rasa,

oregano,

sare, piper.


Preparare :


Intr-un castron, mixam iaurtul, ouale si uleiul . Amestecam faina cu praful de copt si o punem in amestecul de oua. Omogenizam bine.

Adaugam mezelurile, carnatul, ardeiul si condimentele. Potrivim de sare si piper.


Ungem si tapetam o tava sau un vas care merge la cuptor, si turnam amestecul obtinut.


Dam la cuptor, la foc potrivit (180*C), pentru 20-25min. Scoatem din cuptor si presaram branza sau cascavalul rase si mai lasam la cuptor inca 5-10min.


Este o reteta ff simpla , se face repede si putem folosii orice resturi de mezeluri pe care le avem prin frigider...putem combina si legumele...totul tine de imaginatia fiecaruia.


Poate fi un aperitiv sau un fel principal insotit de o salata de rosii si castraveti.

Noi asa am sevit-o , in compania unor prieteni, intr-o dupa-amiaza ruginie de toamna...

3 comentarii:

  1. O specie de tarta sarata pizza asta ;-) Mi-ai facut chiar pofta de o pizza!
    Weekend placut!
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut-o dar sint necajita.e foarte gustoasa dar blatul mi-a iesit umed ca si cum ar fi necopt.pe afara s-a rumenit.si am tinut-o destul la cuptor.unde am gresit??????mary din n.y.

    RăspundețiȘtergere
  3. mery, ce rau imi pare:(( !!..nu inteleg de ce nu ti-a reusit ??
    ah, acum am citit mesajul tau anterior, in care spune-ai ca nu ai respectat cantitatile din reteta..iti spun sincer ca acestea sunt exact cantitatile pe care le-am folosit eu..si a iesit perfect !!
    ..singura explicatie ar fi ca ai pus prea mult lichid (iaurt)a fost mai apos si cu siguranta a necesitat mai multa faina..acum si cu tipurile de faina eu am dubii mari..si eu fac anumite retete in care imi spune o anumita cantitate de faina iar la mine difera ..sau mai trebuie sa adaug, sau este prea mult...intotdeauna eu adaug lichidul cu o lingura, si in functie de consistenta aluatului mai pun sau nu..in toate retetele mele sunt exact cantitatile folosite de mine..chiar daca ele nu erau asa in original..le-am adaptat in functie de ingredientele folosite..respectiv, lichide si solide..inca odata iti spun cat de rau imi pare ..dar eu zic sa mai incerci inca odata..si eu am facut de multe ori asa si nu m-am lasat "batuta"..
    astept un raspuns de la tine cat mai repede
    te pupic dulce :))

    ps. daca mai ai nelamuriri te rog sa-mi spui

    astept cu nerabdare raspunsul tau

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation