website translation

10 mai 2008

APERITIVE CU CASCAVAL SI BUSUIOC






















Ingrediente:

1 pachet aluat foietaj
200-250g. cascaval
busuioc
seminte de susan si mac
boia de ardei dulce ( puteti folosi si iute , sau amestec intre cele doua )

Preparare:

Lasam la descongelat aluatul (dureaza cca 2ore).
Intindem cu sucitorul putin alatul, sa-l uniformizam, apoi il taiem in patrate.

Punem pe fiecare patrat de aluat, o bucata de cascaval , presaram busuioc si putine seminte (mac+susan), apoi pliem colturile diametral opuse .

Udam cu apa rece o tava, si asezam bucatile de aluat obtinute , presaram semintele de mac si susan si boiaua de ardei.

Dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 15-20min. Primele 5 min. cu focul mare si apoi se reduce focul la potrivit. Nu se dechide usa la cuptor primele minute, pentru ca aluatul sa se umfle sa se faca foietaj.

Sunt delicioase aceste aperitive, si merg asa de bine cu un pahar de bere !!!

4 comentarii:

  1. Mona, ce frumoase au iesit aperitivele astea. Trebuiesc incercate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frunoase sunt, Mona! Cred ca si taare bune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela, multumesc :)...ai dreptate ca sunt ff bune, si se fac rapid..mai ales daca se anunta musafiri neasteptati..
    poate le incerci odata, sa vezi ce repede se fac si mai ales cat de rapid dispar...pupice :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Edith, pot vorbi la trecut de ele..au fost !!
    cum ii spuneam si Mirelei, sunt ff bune si se fac repede...iar busuiocul le-a dat o aroma aparte...pupice :)

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation