Ingrediente:
1kg. pulpa de porc taiata in bucati potrivite (mai mari)
100g. alune nesarate , putin rumenite in cuptor, macinate sau zdrobite
200g. fulgi de porumb sfaramati
50g. margarina
4 catei de usturoi
1 lingura ghimbir ras
1 lingura coriandru macinat
1 lingurita oregano
coaja si zeama de la o portocala
sare si piper.
Garnitura:
300g. ciuperci din conserva
300g. mazare congelata sau din conserva
200gr. porumb dulce
Preparare:
Amestecam alunele si fulgi de porumb.
Stergem bine carnea, cu servetele absorbante..carnea nu trebuie sa fie umeda.
Intr-un bol, punem margarina (care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) , usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, oregano, coriandru macinat, coaja rasa de portocala, sare si piper. Omogenizam bine , pana obtinem o compozitie, care poate fi tartinabila/buna de intins.
Ungem fiecare bucata de carne cu amestecul de margarina si mirodeni, apoi le trecem prin compozitia (uscata) de alune si fulgi de porumb.
Ungem un vas care merge la cuptor cu putin ulei, si asezam bucatile de carne.
Dam la cuptor , pentru 30-35min. cu focul potrivit, carnea trebuie sa fie aproape facuta.
Punem si legumele (printre bucatile de carne), zeama de portocala, cateva linguri de apa, sare si piper.
Mai lasam la cuptor, pana carnea prinde o crusta rumena.
Este o friptura delicioasa, cu un invelis crocant , aspect deosebit si un gust ff bun.
1kg. pulpa de porc taiata in bucati potrivite (mai mari)
100g. alune nesarate , putin rumenite in cuptor, macinate sau zdrobite
200g. fulgi de porumb sfaramati
50g. margarina
4 catei de usturoi
1 lingura ghimbir ras
1 lingura coriandru macinat
1 lingurita oregano
coaja si zeama de la o portocala
sare si piper.
Garnitura:
300g. ciuperci din conserva
300g. mazare congelata sau din conserva
200gr. porumb dulce
Preparare:
Amestecam alunele si fulgi de porumb.
Stergem bine carnea, cu servetele absorbante..carnea nu trebuie sa fie umeda.
Intr-un bol, punem margarina (care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) , usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, oregano, coriandru macinat, coaja rasa de portocala, sare si piper. Omogenizam bine , pana obtinem o compozitie, care poate fi tartinabila/buna de intins.
Ungem fiecare bucata de carne cu amestecul de margarina si mirodeni, apoi le trecem prin compozitia (uscata) de alune si fulgi de porumb.
Ungem un vas care merge la cuptor cu putin ulei, si asezam bucatile de carne.
Dam la cuptor , pentru 30-35min. cu focul potrivit, carnea trebuie sa fie aproape facuta.
Punem si legumele (printre bucatile de carne), zeama de portocala, cateva linguri de apa, sare si piper.
Mai lasam la cuptor, pana carnea prinde o crusta rumena.
Este o friptura delicioasa, cu un invelis crocant , aspect deosebit si un gust ff bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu