Ingrediente:
Foi:
250g. faina
100g. unt sau margarina
1 ou
1 praf de copt
2 linguri de cacao
2-3 linguri lapte sau apa
Blatul :
6 albusuri
150g. zahar
150g. nuca de cocos
3 linguri de faina
2-3 linguri zeama de lamaie
1 praf de copt
Crema:
6 galbenusuri
1 plic budinca de vanilie
1 plic budinca de frisca
600ml. lapte
100g. zahar
200g. unt sau margarina
coaja si zeama de la o lamaie
Preparare:
Foile:
Din toate ingredientele se framanta o coca/aluat care se da la rece ½ ora. Trebuie sa obtinem un aluat omogem care sa fie bun de intins
Inpartim aluatul in doua bucati, si intindem cate o foaie pe care le coacem pe dosul unei tavi in care vom asambla prajitura.
Foile le coc pe tava neunsa, la foc potrivit 15-20min. depinde de cuptor.
Blatul:
Intr-un vas amestecam nuca de cocos+faina+praful de copt.
Batem foarte bine albusurile cu zaharul pana se face spuma, aduagam zeama de lamaie si mai mixam inca 4-5 min.
Punem si amestecul de faina , omogenizam bine cu ajutorul unei linguri de lemn sau spatule.
Tapetam o tava – aceeasi tava in care am copt si foile- cu hartie de copt si turnam aluatul .
Dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul potrivit.
Blatul trebuie sa se inchida putin la culoare pe margini.
Crema:
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul, adugam si budincile , apoi punem incet si laptele.
Fierbem pe baie de abur pana se ingroasa , amestecam continuu. Dam deoparte si lasam sa se raceasca f bine.
Separat frecam untul spuma.
Cand crema de oua s-a racit , punem cate o lingura in unt pana se temina toata. Adaugam coaja si zeama de lamaie si omogenizam bine.
Montarea:
In tava in care am copt, punem prima foaie maro, ½ din crema, apoi blatul alb cu cocos, restul de crema si a doua foaie maro.
Dam la rece pentru 2-3 ore si apoi o portionam dupa dorinta.
Se poate decora cu ciocolata topita sau zahar pudra.
Este o prajitura ff buna si aspectoasa cu un contrast de culori , care te imbie sa o savurezi cu placere.
Foi:
250g. faina
100g. unt sau margarina
1 ou
1 praf de copt
2 linguri de cacao
2-3 linguri lapte sau apa
Blatul :
6 albusuri
150g. zahar
150g. nuca de cocos
3 linguri de faina
2-3 linguri zeama de lamaie
1 praf de copt
Crema:
6 galbenusuri
1 plic budinca de vanilie
1 plic budinca de frisca
600ml. lapte
100g. zahar
200g. unt sau margarina
coaja si zeama de la o lamaie
Preparare:
Foile:
Din toate ingredientele se framanta o coca/aluat care se da la rece ½ ora. Trebuie sa obtinem un aluat omogem care sa fie bun de intins
Inpartim aluatul in doua bucati, si intindem cate o foaie pe care le coacem pe dosul unei tavi in care vom asambla prajitura.
Foile le coc pe tava neunsa, la foc potrivit 15-20min. depinde de cuptor.
Blatul:
Intr-un vas amestecam nuca de cocos+faina+praful de copt.
Batem foarte bine albusurile cu zaharul pana se face spuma, aduagam zeama de lamaie si mai mixam inca 4-5 min.
Punem si amestecul de faina , omogenizam bine cu ajutorul unei linguri de lemn sau spatule.
Tapetam o tava – aceeasi tava in care am copt si foile- cu hartie de copt si turnam aluatul .
Dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul potrivit.
Blatul trebuie sa se inchida putin la culoare pe margini.
Crema:
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul, adugam si budincile , apoi punem incet si laptele.
Fierbem pe baie de abur pana se ingroasa , amestecam continuu. Dam deoparte si lasam sa se raceasca f bine.
Separat frecam untul spuma.
Cand crema de oua s-a racit , punem cate o lingura in unt pana se temina toata. Adaugam coaja si zeama de lamaie si omogenizam bine.
Montarea:
In tava in care am copt, punem prima foaie maro, ½ din crema, apoi blatul alb cu cocos, restul de crema si a doua foaie maro.
Dam la rece pentru 2-3 ore si apoi o portionam dupa dorinta.
Se poate decora cu ciocolata topita sau zahar pudra.
Este o prajitura ff buna si aspectoasa cu un contrast de culori , care te imbie sa o savurezi cu placere.
Mona, arata super...mi-ai facut o pofta de ceva dulce; am pus-o deja pe lista. Te pup...
RăspundețiȘtergereNico, ce coincidenta..eu acum am fost pe la tine si am scris la inghetata..ai sa vezi tu !!
RăspundețiȘtergeremultumesc , sa stii ca este tare buna..si se face relativ repede..
pupice :)
Tare bine arata! Ce pacat c aeu nu ma incumet sa fac foi d-astea subtirele.. :(
RăspundețiȘtergereEdith, nu trebuie sa te sperie foile..daca ai stii ce foi am facut eu prima data..le taiai cu toporul, ce mai dezastru !!..
RăspundețiȘtergerevreau sa-ti spun ca aceste foi de la prajitura nici nu trebuiesc intinse prea mult..si sa-ti spun un secret- eu le intind direct pe dosul tavii pe care le coc- asa nu o mai i-au de pe masa cu sucitorul si risc sa se rupa...este deja asezata, gata de copt... incearca si asa , poate asa o sa te incumeti sa faci si foi de prajitura..
pupice :)
tare bine arata prajitura, si daca o fac sigur o savurez cu placere, merita sa o fac de ziua copiilor!
RăspundețiȘtergereMeli, copiii merita tot cei mai bun...deci si aceasta prajitura !!
RăspundețiȘtergeresper s-o incerci si sa vezi ce buna este...pupice:)
Foile de cacao nu au in compozitie zahar ???Arata tare bine si vreau sa fac acesta prajitura.
RăspundețiȘtergereAnca