website translation

12 mai 2008

CREVETI CU PASTE SI DOVLECEL










INGREDIENTE :

250g. creveti curatati
300g. paste ( eu am folosit Farfalle-fundite)
1 dovlecel taiat felii
100-150g. porumb dulce
4 catei de usturoi taiati marunt
100ml. vin alb
2-3 linguri ulei
cimbru, oregano, busuioc
sare, piper.

PREPARARE :


Punem uleiul intr-o tigaie cu usturoiul, lasam 1 min. adaugam creveti si lasam pana devin roz (aproximativ 2-3 min).

Adaugam dovleceii, porumbul , mirodeniile si vinul, si lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul- vinul si apa din dovlecei..nu lasam mai mult de 4-5 min.

Fierbem pastele in apa cu sare , le scurgem bine si le adaugam in tigaia cu creveti. Mai lasam cateva minute pana se intrepatrund gusturile apoi le sevim.
Se pot servi si cu un sos facut din maioneza+iaurt.

Poate constitui un fel principal , sau poate fi un aperitiv .

6 comentarii:

  1. uau .. ce buna reteta .. opentru mine pastele cu creveti si dovlecei = luna de miere in Sicilia :-))
    dovleceii erau rasi pe razatoarea mare caci ei le-au servit cu paste spirale...

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta reteta aceasta,crevetii ii ador, as manca tot timpul mai greu e cu dovleceii, acestia nu ii pot inlocui cu alta leguma?

    RăspundețiȘtergere
  3. mai cristinel, promit s-o fac mai des(reteta)..poate, poate ajung si eu in Sicilia !!..cred ca si cu dovleceii rasi pe razatoare este buna..chiar am sa incerc...pupice

    RăspundețiȘtergere
  4. Meli, si mie imi plac creveti...poti inlocuii dovlecelul cu ardei gras, sau le poti face fara legume, numai cu paste...oricum sunt bune..pupice

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce prezentare eleganta, Mona! Fain :)

    RăspundețiȘtergere
  6. bleah.....ce gustos trebuie sa fie!!

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation