150g. zahar
350g. faina
150ml. apa minerala
100ml. ulei
4 linguri de cacao
3 linguri zeama de lamaie, sau otet
2 lingurite bicarbonat
1 plic praf de copt
1 zahar vanilat
1 esenta de rom
Preparare :
Intr-un vas amestecam, uleiul cu zaharul (folosim mixerul) , pana se omogenizeaza bine. Adaugam si apa minerala, praful de copt, bicarbonatul, zeama de lamaie , vanilia si esenta de rom.
Amestecam totul bine si adugam faina si cacao. Omogenizam bine , sa nu ramana cocoloase.
Ungem si tapetam o forma de chec, sau folosim hartie de copt, punem compozitia uniform in tava.
Dam la cuptor , cu focul potrivit, 40-45min.
Se lasa sa se raceasca bine , apoi se taie si se pudreaza cu zahar.
Este o reteta usor de pregatit, si are un gust pronuntat de cacao.
Checul arata super-mega frumos,si ciocolatos asa cum ne place noua.Mersi Mona.
RăspundețiȘtergereCe fain arata tortul , si daca are si un gust mai amariu e exact pe gustul meu!
RăspundețiȘtergerescuze am vrut sa spun checul, oops!
RăspundețiȘtergereParadis, Meli, sa-l incercati ca este super bun..si se face ff rapid..va pup :)
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog...tare faine sunt retele...as vrea sa te intreb....daca "scot" de la post checul asta se poate pune unt in loc de ulei si cam cat unt ar fi?...
RăspundețiȘtergereandreea, multumesc pentru vizita, dar mai ales pentru cuvintele frumoase dresate...te mai astept si alta data..poate incerci macar una dintre retete si-mi spui parerea ta..
RăspundețiȘtergere..desigur ca poti scoate uleiul din "ecuatie"...inlocuieste-l cu 80-100g unt sau margarina...deasemeni poti inlocuii si apa minerala cu lapte sau chiar cu iaurt...
astept impresiile tale sincere..
te pup :)