website translation

1 martie 2009

PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN





















Dedic aceasta prajitura tuturor celor care imi viziteaza blogul si le doresc o primavara frumoasa si plina de iubire...



INGREDIENTE :


BLAT :

4oua,

160g zahar,

200g faina,

6 linguri apa,

2 linguri ulei,

1 plic praf de copt,

1plic zahar vanilat.


CREMA CIOCOLATA:

100g ciocolata amaruie,

200g crema ciocolata Finetti sau Nutella,

100g unt sau margarina,

80g zahar,

3 linguri cacao,

4 linguri lapte,

100g nuci macinate,

10 biscuiti sfaramati marunt,

coaja rasa de portocala,


CREMA FRISCA :

300 g frisca ,

150g nuci,

4 linguri zahar,

2 linguri zahar pudra,

1 plic intaritor de frisca.

SIROP si DECOR :

200ml apa, 2 linguri zahar, esenta de rom 2 linguri lapte,bombonele, margeluse colorate.


PREPARARE :


Amestecam faina cu praful de copt.

Batem spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar.

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul ramas (80g), punem uleiul, apa si faina ,mixam bine. Adaugam albusurile si amestecam usor, de jos in sus ,cu o spatula sau lingura de lemn.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul.

Dam la cuptor incalzit in prealabil, 30-35 min la foc potrivit (180*).


Crema ciocolata:

Punem laptele intr-un vas pe foc , adugam ciocolata rupta bucatele, crema de ciocolata si cacao, lasam pana se topeste ciocolata, amestecam bine . Lasam sa se raceasca bine, apoi o amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul.

Adaugam nuca , biscuiti,coaja de portocala si mixam bine pana devine o crema spumoasa.


Crema frisca si nuci caramelizate:

Caramelizam zaharul, pana devine maro deschis, punem nucile si amestecam in asa fel incat zaharul sa cuprinda toate bucatile de nuci. Turnam amestecul intr-o farfurie unsa cu ulei, lasam sa se raceasca, desprindem cu un cutit carmelul si il maruntim la robot sau cu sucitorul .

Batem frisca cu plicul intaritor si zaharul pudra ,apoi adaugam nucile caramelizate. Omogenizam bine.


Sirop:

Fierbem apa cu zaharul , lasam sa se raceasca , apoi adugam esenta de rom.


Asamblare:

Taiem blatul in doua parti (pe orizontala), si le insiropam.

Asezam prima foaie de blat, crema de ciocolata, a doua foaie de balat, crma de frisca.

Topim ciocolata in lapte, facem un zig-zag pe deasupra, apoi decoram cu margeluse colorate.

Dam la rece , cel putin 2 ore , inainte de servire.

Este o prajitura extraordinara, care poate inlocuii cu succes un tort.

Gustul cremei de ciocolata se imbina armonios cu frisca si nucile caramelizate..un gust sublim , o savoare fina si o invitatie la carnaval..

19 comentarii:

  1. O primavara insorita si calduroasa iti doresc

    ............
    XOX
    Isabela

    RăspundețiȘtergere
  2. Mona, draga multumesc pt. urarile lasate pe blogul meu si iti doresc si eu o primavara calda si plina de iubire!
    super arata prajitura! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata! Le decorezi asa frumos...

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Mona, esti o draguta, ca de obicei, te pup si numai soare in sufletul tau !!! Sa inteleg ca o bucata din praji asta minunata e pe post de martisor ;-) Te pup !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. O prajitura vesela si desigur delicioasa! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. O prajitura vesela si un martisor nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
  7. UFFF Mona ca incerc de nu stiu cite ori sa intru la tine pe blog,si mereu imi da eroare.Acum iti scriu de pe cell...noroc ca am internet pe el.Tortul arata misto tare.Iti doresc si ti o primavara frumoasa.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. Isabela, multumesc de urari, si eu iti doresc sa ai o primavara frumoasa si plina de iubire...
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Flor, ma bucur ca-ti place prajiturica...te mai astept pe la mine..
    te pup :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Leoflori, bine ai venit pe la mine..te mai astept si cu alte impresii..
    ...esti si tu o gospodina minunata, care face preparate, frumoas decorate ..
    te pup :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ginette draga, serveste-te cu cea mai mare placere cu o prajiturica..acesta a fost martisorul meu pentru voi !!
    ..multumesc pentru cuvintele frumoase scrise !!
    te pup :))

    RăspundețiȘtergere
  12. laura laurentiu, bine ai venit pe la mine!!..ma bucura vizita ta, si de aceea te mai astept..
    ..acesta a fost si "scopul" decorarii aceste prajituri...veselie, bucurie, optimism si buna dispozitie, odata cu venirea primaverii !!
    te pup :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Irina draga, a fost intradevar un "martisor" comestibil, delicios, pe care l-am savurat cu familia si prieteni intr-o zi frumoasa de martisor..
    te pup :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Paradis, imi pare nespus de rau ca nu poti accesa blogul meu ..nu inteleg de ce iti da eroare..unde este "buba" ??!!...poate browser tau are ceva..incearca sa intri cu Mozila Firefox, poate asa poti..astept un raspuns de la tine..
    te pup :))

    RăspundețiȘtergere
  15. in sfirsit ma lasa sa enter.Am laptop nou,si poate asta e buba,dar acum vin la tine fara probleme.Sper ca s-a rezlvat.te pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte frumos arata prajitura, FELICITARI!!! Te astept sa treci pe la mine, de unde ai de ridicat cateva premii, sper sa iti placa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Georgiana,multumesc de aprecieri !
    ..sper sa nu te superi, dar acum trec pe la tine sa ridic premiile..iti multumesc ca te-ai gandit la mine..
    te pup:))

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation