website translation

3 decembrie 2008

CHEC CU MAR SI MORCOV











Ingrediente :


1 cana morcov ras,

1 cana mar ras,

200g zahar,

50ml ulei de floarea soarelui,

½ ceasca suc de portocala,

100ml apa minerala,

300g faina,

1 plic praf de copt (1 lingurita),

1 lingurita bicarbonat de sodiu,

1 lingurita scortisoara,

coaja rasa de lamaie si portocala.


Preparare:


Intr-un vas mixam zaharul, uleiul , zeama de porocala si apa minerala- pana la topirea zaharul. Punem morcovul si merele rase si amestecam bine.


Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Le adaugam lingura cu lingura in amestecul de mai sus. Adaugam si coaja citicelor impreuna cu scortisoara. Omogenizam bine.


Ungem si tapetam o tava de chec si turnam comozitia obtinuta.


Dam la cuptorul incis in prealabil , pentru 45-50min. la foc potrivit (180*C).

Lasam sa se raceasca bine apoi pudram cu zahar vanilat.


Este un chec deosebit de bun, are o aroma minunata.

7 comentarii:

  1. Ce bine arata! Mi-ai facut o poftaaaaaaaa :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Kris, multumesc...cu drag ti-as oferii o feliuta ,daca ar fi posibil..
    te pup si o seara frumoasa in continuare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello Mona,
    Merci ca m-ai vizitat. Imi place mult Blogul tau...Imi place cabana cu zapada la nebunie!!! Eu cam duc dorul de zapada aici in California, dar o avem la 3,4 ore distanta in Nevada (Reno).Astept cu nerabdare vacanta.Iar checul cu mere si morcov este un deliciu; si eu fac dar pun si nuca. Mai vorbim ! Pa,pa, Nina

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,
    In weekendul acesta am facut si eu checul respectand reteta ta (dar cu faina integrala si zahar nerafinat) si trebuie sa iti spun ca a iesit atat de bun si mirosea atat de frumos.... Eu sunt chiar incepatoare in ale prajituritului, dar a fost simplu de facut si incredibil de gustos.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna anonymus, ma bucur de vizita facuta si te mai astept si alta data..poate mai gasesti ceva rapid si usor de facut..

    toate am fost incepatoare in ale bucataritului ...nimeni nu s-a nascut asa de invatat, incat sa stie sa le faca pe toate bine de la inceput..am inceput pas cu pas..asa si tu , vei stii sa faci multe lucruri exersand...

    sunt incantata ca ti-a reusit checul, dar mai ales ca ti-a placut..se face foarte rapid si este atat de parfumat incat te face sa mananci felie dupa felie...
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut si eu acest chec azi dupa amiaza.A iesit foarte bun la gust , dar cam umed. Poate pentru faptul ca am pus cred ceva mai mult ulei cam o lingura doua in plus sau pentru faptul ca aera inca caldut cand l-am mancat sau nu stiu poate ca asa trebuie sa iasa. Din poze mi se pare putin mai uscat.Influenteaza soiul de mar? Multumec daca cineva ma lamureste in aceasta privinta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vin si eu sa ma laud:)) Am facut ieri reteta, am gasit o in alta parte fara poze asa de frumoase si apetisante dar vazand o la tine am vrut neaparat sa o laud.
    Unde am gasit eu scria un plic de bicarbonat dar eu am pus o lingurita si vad ca bine am facut:)). Este extraordinar de pufos, aromat, gustos, mai ceva decat cel cu unt, lapte, oua. Cea mai buna reteta de post. Ma bucur ca am gasit reteta aici cu poze. Iti doresc succes!

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation