Ingrediente:
2-3 vinete,
4-5 catei de usturoi,
1 lamaie,
2 linguri faina,
1 lingura patrunjel taiat marunt,
1 lingura busuioc verde taiat marunt sau busuioc uscat,
ulei de masline,
2 linguri apa minerala
sare, piper.
Preparare:
Spalam vinetele , le taiem rondele de 4-5mm, le prasaram cu sare si le lasam cel putin o ora. Scurgem apoi lichidul care se formeaza si stergem/tamponam bine cu servetele de hartie absorbanta.
Incingem ulei intr-o tigaie mai incapatoare , dam feliile de vinete prin faina, scuturam surplusul si prajim 2-3 min pe fiecare parte. Pe masura ce le prajim, le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a inlatura eventualul surplus de ulei.
Pisam usturoiul sau il dam pe razatoare mica, il amestecam cu 1-2 lingurite de ulei, sare si piper. Amestecam bine pana se formeaza o pasta , ca o maioneza. Adaugam zeama de lamaie, apa minerala, patrunjelul si busuiocul. Omogenizam bine. Trebuie sa fie un sos compact, mai gros.
Intr-un vas, punem un rand de vinete, turnam 2-3 linguri de sos, apoi din nou vinete si sos, pana terminam si vinetele si sosul.
Lasam la temperatura camerei cel putin30min. pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.
Se serveste cu diferite garnituri – orez, paste ,cartofi natur- sau simpla.
Hello Mona,
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata sos cu busuioc.
De curiozitate voi incerca. Si eu fac vinete azi. Doua pentru salata, una pt.un ghiveci si a patra (caci am 4) o sa fac ceva in genul asta a la tine. XOXO Nina
Nina, incearca sosul acesta ca este mai deosebit...
RăspundețiȘtergereastept impresiile tale..
te pup
Yummi ,arata tare bine ,simnt mirosul pana aici,te pup.
RăspundețiȘtergereNicolina, sa stii ca este bun...si are o aroma deosebita..cand m-ai fac iti trimit o portie...te pup
RăspundețiȘtergereCred ca e super bun sosul ala! Sosul de usturoi in combinatie cu vinetele e bun! Hiiiii, uite si suport (?!?) pentru farfurii din ala din bambus roz cum am si eu :P
RăspundețiȘtergeremona am facut azi vinetele.sunt delicioase si merg de minune acum in post.diseara o sa pun reteta si pe blog.
RăspundețiȘtergereDraga Mihaela, ma bucur ca v-au placut vinetele..este o reteta foarte buna, care se face si repede..am vazut-o deja la tine pe blog..si arata super...
RăspundețiȘtergerepupici :)