website translation

14 iunie 2008

PRAJITURA CU CREMA DE CAPSUNI SI FRISCA













Ingrediente:
Blat:
4 oua,
5 linguri de zahar ( 100g ),
2 linguri de ulei,
5-6 linguri de faina,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilat,

Crema :
3 oua,
2 linguri de faina,
4 linguri de zahar (daca doriti mai dulce, puneti mai mult),
500g capsuni,
300g frisca lichida,
2 plicuri de gelatina

Preparare:
Blat:
Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare , zaharul si zaharul vanilat.
Amestecam faina cu praful de copt .
Adaugam galbenusurile unul cate unul in compozitia de albusuri, punem cele 2 linguri de ulei si apa calda. Folosim mixerul.
Punem si faina+praful de copt.
Omogenizam bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
Dam la cuptor , cu focul potrivit 25-30min. Lasam sa se raceasca.

Crema:
Batem bine frisca . Zdrobim capsunile .
Intr-un vas , amestecam ouale zaharul, faina si laptele- le punem pe foc la bain marie si amestecam pana ce crema se ingroasa, apoi o dam la rece.
Punem la inmuiat gelatina in 200ml. apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi ( nu trebuie sa fiarba).
In crema de oua racita adaugam frisca si gelatina. Omogenizam bine, apoi adaugam si capsunile zdrobite.
Peste blatul racit, se toarna toata crema si se da la rece cateva ore.
Se poate orna cu frisca si capsuni...sau dupa imaginatia fiecaruia.

Este o prajitura foarte parfumata si racoroasa...

7 comentarii:

  1. Mona, ce prajiturica frumoasa ai facut! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimata Doamna,

    Numele meu este Alina Marin si va contactez din partea comunitatii culinare Gustos.ro. Recent, am introdus o noua facilitate pe site-ul nostru, prin care utilizatorii pot vedea cele mai noi posturi de pe blogurile culinare selectate de noi, astfel incat sa fie la curent cu cele mai noi retete sau sfaturi pentru gatit din comunitatea bloggerilor culinari.

    Imi face mare placere sa va anunt ca am selectat blog-ul dumneavoastra pentru a aparea in aceasta sectiune, iar utilizatorii Gustos.ro vor putea viziona in timp real cele mai noi posturi scrise de dumneavoastra. Astfel, incercam sa promovam comunitatea blogurilor culinare si sa le aducem la cunostinta utilizatorilor Gustos.ro.

    Pentru a accesa sectiunea "Bloguri gustoase", va indemnam sa dati click pe acest link: http://www.gustos.ro/bloguri-gustoase/.

    In final, dorim sa va felicitam pentru calitatea blogului dumneavoastra si timpul dedicat acestuia.

    Cu drag,

    Alina Marin
    Project Manager Gustos.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte foarte bine...buna prezentare

    RăspundețiȘtergere
  4. Mona ce faci ? veiz ca pe blogul meu ai un opremiu nou de ridicat si inca multe din urma ... le-am pierdut deja numarul hahahah

    pupici si treci la treaba ca pauza s-a terminat :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. txs, mr google!
    txs, mona!
    o s'o'ncerc! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. arata foarte bine prajitura, vreau si eu sa o incerc dar e o problema :D, nu ai specificat cat lapte trebuie pentru crema:D. Mi-ar fi de folos daca mi-ai spune. Merci!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pt. cei care vor sa faca aceasta prajitura le spun sa adauge 1 cana de lapte (250 ml) !eu am facut-o si a iesit foarte buna! alex

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation