website translation

6 iunie 2008

VINETE GRECESTI














Ingrediente:


1/2 kg de rosii,

3 vinete ,

3-4 linguri de ulei ,

2 lingurite faina ,

1 lingurita de zahar,

3 catei de usturoi(se poate pune si mai mult),

patrunjel taiat marunt,

sare ,piper.


Preparare:


Taiem vinetele bucati potrivite(fiecare le taie cum doreste..mai mari sau mai mici) le oparim in apa clocotita cu sare,cateva minute.

Le scurgem bine apoi le trecem prin faina si le prajim putin in ulei incins.Se scot pe hartie absorbanta , pentru a elimina surplusul de ulei de la prajit.


Oparim rosiile le decojim si el taiem bucatele.

Calim usturoiul intr-o lingura de ulei(apoi il aruncam,eu asa am facut )adaugam rosiile, zaharul si patrunjelul, porivim de sare si piper, si lasam pe foc 4-5 min.


Asezam vinetele intr-un vas (care merge la cuptor),turnam sosul , si le dam la cuptor pentru 25-30min.

Sunt bune atat calde cat si reci.


Este o mancare usoara de vara..poate fi si o garnitura la fripturi facute la gratar sau grill.

4 comentarii:

  1. Mona, reteta asta e pe gustul meu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, sunt asa de bune, ca-mi pare rau ca nu am facut portie dubla !!!...astept sa-mi spui daca le vei face...pupice :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm...tre' sa incerc si eu reteta asta ca imi plac taare mult vinetele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. mona le-am facut si nu pot spune decat DELICIOASE!!!!

    pupici

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation