website translation

6 iunie 2008

MANCARE DE FASOLE VERDE - sau GALBENA










Ingrediente:


1kg fasole verde (din conserva sau congelata) ,
1 ceapa taiata marunt,
2 morcovi taiati rondele sau razuiti, 4-5 linguri ulei,
2-3linguri bullion sau rosii in bulion,
1 ardei gras taiat cubulete (eu nu am avut si am folosit bulion de ardei ) sare piper,
verdeata,se poate pune si un catel de usturoi.


Preparare:


Se calesc in ulei ceapa si ardeiul(eu bulionul de ardei),adaugam ,pastaile ( scurse si spalate)si morcovul , lasam pe foc 3-4minute.
Punem si apa sau supa de legume -apa sa nu depaseasca zarzavaturile si lasam la foc pana cand fasole este aproape fiarta.
Adaugam si rosiile in bulion(sau bulionul desfacut in putina apa),sarea,piperul (usturoiul),si se mai lasa pe foc 10min.


Se serveste, atat calda cat si rece..presarata cu verdeata taiata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website translation
website translation