website translation

29 ianuarie 2009

FISH PIE

















O reteta extraordinar de buna ,pe carea m vazut-o la Cristina zilele trecute…cum eu sunt “fan” peste, am hotarat ca trebuie sa o fac negresit…asadar, astazi am pornit la treaba, iar rezultatul este súper..am fost incantati cu totii de gustul ei…

Cristinel, am modificat putin reteta …ca deh, asa sunt eu , sa schimb cate ceva… multi pupici de la noi J)

Ingredientele pot varia in functie de numarul de persoane si de preferintele gastronomice…pestele poate fi inlocuit cu orice sortiment ( dar sa fie fara oase, sau eventual scoase inainte), deasemeni si legumele pot fi schimbate, in functie de gusturi... in general pestele se acompaniaza bine cu orice fel de legume..


Ingrediente:


1 buc. file de pangasius ,

1 buc. macrou afumat ,

200ml lapte,

4 morcovi,

200g amestec legume- eu am pus, mazare, fasole verde, conopida si tije de telina,

4 cartofi mari,

100gr branza rasa au cascaval,

1 ou,

1 lingura de smantana,

2 linguri ulei,

sare piper.

Preparare :



Intr-un vas punem pestele, laptele, sare si piper si fierbem 10min. Scoatem pestele si il lasam deoparte, laptele ramas il vom folosi la cartofi.


Fierbem cartofii curatati de coaja si legumele, in apa cu sare. Le scurgem bine .


Legumele le taiem in ce forme dorim, cubulete rondele …depinde de ce legume folosim.


Cartofii ii pasam adaugam laptele scurs de la fiertul pestelui, galbenusul de ou si uleiul .Nu

trebuie sa fie un piure foarte subtire Potrivim de sare si piper. Omogenizam bine


Batem spuma albusul cu smantana.


Intr-o tava sau vas care merge la cuptor asezam pestele rupt cu o furculita , punem legumele apoi piureul de catofi, presaram pe toata suprafata branza rasa iar deasupra ungem cu albusul batul spuma cu samantana.


Dam la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mare sau daca aveti grill 10-15min..sau atat cat sa se faca o crusta frumoasa deasupra.


Este un preparat delicios care noua ne-a placut in mod deosebit..am sa-l mai fac cu siguranta..

5 comentarii:

  1. ce frumos a iesit ... bravoo .. nu ca a mea cu cartofi putini "din saracie" :-(( O sa o refac si eu ca tare buna a fost .

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc cristinel..tare buna a fost..si ce repede s-a terminat !!!..eu una, nici nu am apucat sa-i simt gustul prea bine..au terminat-o mancaciosii mei "cat ai zice peste"...
    te pup :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello Mona, merci de vizite si mesajele haioase. Chiar am ris cind am citit. Vad ca la tine pe blog inca ninge, asa este si afara? Imi place cum arata placinta cu peste. Nu am facut asa ceva niciodata. Ok, mai vorbim, dar inainte sa plec iau si inimioara rosie (premiul) de la tine ca se potriveste la fix cu Valentine's day si-ti multumesc mult de tot. XOXO,Nina

    RăspundețiȘtergere
  4. Nina, sa incerci aceasta placinta iti spun ca nu ai sa regreti deloc...dimpotriva ai s-o mai faci !!
    ..ma bucur ca-ti place ursuletul cu inimioara...am sa vin pe la tine sa-l vad...
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai mancati pangasius
    foarte periculos

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation