Ingrediente:
Aluat:
300g faina,
200g unt sau margarina,
100g zahar,
1 ou,
1 plic zahar vanilat,
1 plic praf de copt.
Umplutura :
200g crema de ciocolata Finetti sau Nuttela,
150g alune macinate,
6 bucati de rahat taiate cuburi,
1 ou pentru uns pe deasupra .
Preparare:
Intr-un vas,amestecam faina cu praful de copt , facem o gropita , punem oul si untul taiat bucatele, adaugam zaharul si zaharul vanilat.
Framantam bine aluatul , apoi il acoperim cu folie si-l dam la rece 60min.
Intindem o foaie de 4-5mm si cu ajutorul rotitei (sau folosim un cutit ) taiem patrate.
Amestecam crema de ciocolata cu alunele si punem in mijlocul fiecarui patrat cate ½ lingurita si o bucatica de rahat.
Adunam toate colturile patratului si le unim ( se formeaza un plic), apoi cu ajutorul degetelor, ridicam varful ca o piramida.
Tapetam o tava cu hartie, asezam fursecurile piramida si le ungem cu ou batut.
Putem presara pe ele nuca, alune macinate sau bombonele.
Eu le-am lasat simple, deoarece facusem alte fursecuri divers decorate.
Dam la cuptor, incins in prealabil, pentru 20-25min. la foc potrivit (180*C).
Aceste prajiturele sunt foarte fragede si au un aspect deosebit.
Fekicitari
RăspundețiȘtergereFelicitari, arata bine.
RăspundețiȘtergeremultumesc "ardei-iute"...comentariul tau chiar dezice iuteala de ardei...pot spune ca este dulce, dulce..te mai astept si cu alte comentarii si pareri ...duminica placuta in continuare
RăspundețiȘtergereMona draga ai 2 premii la mine pe blog ...
RăspundețiȘtergerepupice si saptamina usoara !
a mai aparut unul intre timp .. deci sunt 3 premii care te asteapta...
RăspundețiȘtergerePiramidele arata atit de bine,ca azi le-am printat afara.O sa le prestez cred ca prin februarie.Mersi Mona.Te pup.
RăspundețiȘtergereParadis, ma bucur ca-ti plac piramidele...astept sa le vad si pe ale tale...te pup :)
RăspundețiȘtergereDragute piramidele....si acum chiar caut forme, forme, forme interesante ;-)
RăspundețiȘtergere