Reteta de la Ginette, careia ii multumesc mult.
Ingrediente:
Blat:
4 oua,
1 lingura zahar,
2 linguri cacao,
2 linguri faina,
1 lingurita zeama de lamaie,
½ plic praf de copt.
Crema:
½ pachet unt,
1 plic budinca de vanilie,
300 ml. lapte,
2 linguri de zahar.
Sirop :
150ml. apa,
2 linguri zahar,
1 fiola esenta rom.
Decor:
250ml frisca , 1 plic zahar vanilat, bombonele colorate.
Preparare:
Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie, cacao si faina. Omogenizam bine compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul obtinut.
Dam la cuptor incalzit in prealabil, pentru 30min.la foc potrivit (180*C).
Intr-o cratita punem 250ml lapte, si punem pe foc. Amestecam restul de lapte(100ml) cu praful de budinca si cele 2 linguri de zahar si turnam peste laptele din cratita. Amestecam continuu pana se ingroasa budinca. Dam deoparte adaugam untul si mixam bine , pana obtinem o crema fina .
Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Batem frisca cu zaharul vanilat.
Peste blatul racit ,turnam siropul apoi punem crema repartizand-o uniform, intindem si frisca un mod egal pe toata suprafata prajiturii. Cu o furculita , trasam usor dungi prin frisca apoi presaram bombonele colorate.
Este o prajitura extraordinar de buna, combinatia de cacao a blatului, cu aroma de vanilie a cremei si frisca pufoasa este o imbinare perfecta...iar rezultatul este super bun.
Ce bine arata! Poate o fac la ziua Marei, in februarie..sau la ziua lui Manuel,la sfarsitul lui feb...Bravo!
RăspundețiȘtergereArata super...am pus-o pe lista ;)
RăspundețiȘtergereUn sfarsit de saptamana placut!
pupici
Prajitura arata foarte bine, cu siguranta ca toata familia a fost incantata!
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult inca o data pentru premii!
Mona, felicitari !!!! Ce bine arata, ca o regina, nu? Cred ca o putem numi asa, caci e gratioasa si pretioasa...hi,hi,hi.....parca e o bijuterie, ai prezentat-o extrem de frumos si inspirat. Ma bucur mult ca ti-a placut !!! Te pup cu drag si multumesc pentru premii !! Muah !
RăspundețiȘtergereExcelenta prajitura .. si foarte frumos prezentata ( ca de obicei esti tare priceputa la ornari ).
RăspundețiȘtergerePupice si week end placut
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerePrajitura ta arata foarte bine;)Felicitari!
RăspundețiȘtergereVai am ametit de la fulgi, si nici calculatorul nu se simte prea bine.
RăspundețiȘtergerewow! ce frumos arata prajitura!
RăspundețiȘtergerebeautiful site!
visit my blog too :)
http://www.mydarlingbaby.etsy.com
Kris, ce mult m-as bucura daca ai incerca-o...sa stii ca se face f repede..si este deosebita..astept sa vad si "cuburile tale"..
RăspundețiȘtergerete pup :)
ca intotdeauna esti o scumpa Nico :)...daca o faci astept impresiile tale..
RăspundețiȘtergerete pup :)
Irina, incantati este putin spus..au fost in extaz !!
RăspundețiȘtergerenu ai de ce sa-mi multumesti pentru premii..ti le-am daruit cu cea mai mare dragoste, deoarece esti o persoana deosebita, pe care o indragesc mult :))
te pup
Ginette draga, este o regina gratioasa si buuuuna !!!...baietii mei i-au facut onorurile asa cum se cuvine, cu mult fast...
RăspundețiȘtergeream s-o mai fac cat de curand, deoarece a fost cerere mare..multumesc mult inca odata...
te pup :)
Cristinel, esti tu draguta ca de obicei...ma bucur ca ti-a starnit curiozitatea...poate o faci si tu, sa vezi ce buna este..
RăspundețiȘtergerete pupic:)
Mamichan, ce draguta esti...multumesc pentru aprecieri !!
RăspundețiȘtergerete pup :)
Draga Mircea Popescu, sper ca ti-a trecut ameteala..daca nu, te mai astept, poate te obisnuiesti si nu mai esti alergic la fulgi, de orice fel si de orice natura ar fi ei...
RăspundețiȘtergerecat despre calculator, da-i un restart, o aspirina sau un AltF4, poate isi va revenii si el, din ameteala..daca nu , trage-l dupa tine (precum Pacala usa) si poate asa se obisnuieste cu variatiile meteorologice existente pe bloguri..hahaha
MyDarlingBaby, multumesc frumos pentru vizita, te mai astept si alta data...
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti place prajiturica..
acum ma duc sa-ti vizitez blogul..
te pup :)
te rog, ce dimensiune are tava?
RăspundețiȘtergeremersi!
Bun venit pe la mine...te mai astept !!
RăspundețiȘtergeretava pe care am folosit-o are dimensiunile urmatoare 30/24
astept impresiile tale , daca doressti sa faci aceasta prajiturica..
o zi buna
da intr-adevar superba prajiturica aceasta o urmaresc de ceva vreme...:)) maine seara ii vine randul si dumneaiei .voi reveni cu mesaj luni sa va spun cum a iesit. a era sa uit superbe postari.
RăspundețiȘtergereDraga anonima, multumesc de vizita si de cuvintele frumoase adresate...este intradevar o prajiturica care -ti face cu ochiul...astept cu nerabdare vesti de la tine..
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos pentru aprecieri..te astpet cu aprecierile..
pup :)
Buna Mona. iti multumesc de vizita. Si eu iti doresc o primavara frumoasa si plina de SOARE. Si eu ma bucur ca te-am gasit ca ai pe aici niste bunatatii... yamy yam :)
RăspundețiȘtergere250 ml sau 350 ml lapte intra in componenta cremei?
RăspundețiȘtergereSi uitasem,compozitia blatului include numai o lingura de zahar,sau 4 ?
RăspundețiȘtergere