website translation

16 ianuarie 2009

CUBURI DE GHEATA












































Reteta de la Ginette, careia ii multumesc mult.


Ingrediente:

Blat:

4 oua,

1 lingura zahar,

2 linguri cacao,

2 linguri faina,

1 lingurita zeama de lamaie,

½ plic praf de copt.

Crema:

½ pachet unt,

1 plic budinca de vanilie,

300 ml. lapte,

2 linguri de zahar.

Sirop :

150ml. apa,

2 linguri zahar,

1 fiola esenta rom.

Decor:

250ml frisca , 1 plic zahar vanilat, bombonele colorate.


Preparare:


Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie, cacao si faina. Omogenizam bine compozitia.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul obtinut.

Dam la cuptor incalzit in prealabil, pentru 30min.la foc potrivit (180*C).


Intr-o cratita punem 250ml lapte, si punem pe foc. Amestecam restul de lapte(100ml) cu praful de budinca si cele 2 linguri de zahar si turnam peste laptele din cratita. Amestecam continuu pana se ingroasa budinca. Dam deoparte adaugam untul si mixam bine , pana obtinem o crema fina .


Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.


Batem frisca cu zaharul vanilat.


Peste blatul racit ,turnam siropul apoi punem crema repartizand-o uniform, intindem si frisca un mod egal pe toata suprafata prajiturii. Cu o furculita , trasam usor dungi prin frisca apoi presaram bombonele colorate.


Este o prajitura extraordinar de buna, combinatia de cacao a blatului, cu aroma de vanilie a cremei si frisca pufoasa este o imbinare perfecta...iar rezultatul este super bun.

24 de comentarii:

  1. Ce bine arata! Poate o fac la ziua Marei, in februarie..sau la ziua lui Manuel,la sfarsitul lui feb...Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super...am pus-o pe lista ;)
    Un sfarsit de saptamana placut!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Prajitura arata foarte bine, cu siguranta ca toata familia a fost incantata!
    Iti multumesc mult inca o data pentru premii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mona, felicitari !!!! Ce bine arata, ca o regina, nu? Cred ca o putem numi asa, caci e gratioasa si pretioasa...hi,hi,hi.....parca e o bijuterie, ai prezentat-o extrem de frumos si inspirat. Ma bucur mult ca ti-a placut !!! Te pup cu drag si multumesc pentru premii !! Muah !

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelenta prajitura .. si foarte frumos prezentata ( ca de obicei esti tare priceputa la ornari ).

    Pupice si week end placut

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Prajitura ta arata foarte bine;)Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai am ametit de la fulgi, si nici calculatorul nu se simte prea bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. wow! ce frumos arata prajitura!

    beautiful site!

    visit my blog too :)


    http://www.mydarlingbaby.etsy.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Kris, ce mult m-as bucura daca ai incerca-o...sa stii ca se face f repede..si este deosebita..astept sa vad si "cuburile tale"..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  11. ca intotdeauna esti o scumpa Nico :)...daca o faci astept impresiile tale..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Irina, incantati este putin spus..au fost in extaz !!
    nu ai de ce sa-mi multumesti pentru premii..ti le-am daruit cu cea mai mare dragoste, deoarece esti o persoana deosebita, pe care o indragesc mult :))
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Ginette draga, este o regina gratioasa si buuuuna !!!...baietii mei i-au facut onorurile asa cum se cuvine, cu mult fast...
    am s-o mai fac cat de curand, deoarece a fost cerere mare..multumesc mult inca odata...
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Cristinel, esti tu draguta ca de obicei...ma bucur ca ti-a starnit curiozitatea...poate o faci si tu, sa vezi ce buna este..
    te pupic:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Mamichan, ce draguta esti...multumesc pentru aprecieri !!
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Mircea Popescu, sper ca ti-a trecut ameteala..daca nu, te mai astept, poate te obisnuiesti si nu mai esti alergic la fulgi, de orice fel si de orice natura ar fi ei...
    cat despre calculator, da-i un restart, o aspirina sau un AltF4, poate isi va revenii si el, din ameteala..daca nu , trage-l dupa tine (precum Pacala usa) si poate asa se obisnuieste cu variatiile meteorologice existente pe bloguri..hahaha

    RăspundețiȘtergere
  17. MyDarlingBaby, multumesc frumos pentru vizita, te mai astept si alta data...
    ma bucur ca-ti place prajiturica..
    acum ma duc sa-ti vizitez blogul..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  18. te rog, ce dimensiune are tava?
    mersi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bun venit pe la mine...te mai astept !!
    tava pe care am folosit-o are dimensiunile urmatoare 30/24

    astept impresiile tale , daca doressti sa faci aceasta prajiturica..

    o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  20. da intr-adevar superba prajiturica aceasta o urmaresc de ceva vreme...:)) maine seara ii vine randul si dumneaiei .voi reveni cu mesaj luni sa va spun cum a iesit. a era sa uit superbe postari.

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga anonima, multumesc de vizita si de cuvintele frumoase adresate...este intradevar o prajiturica care -ti face cu ochiul...astept cu nerabdare vesti de la tine..
    multumesc frumos pentru aprecieri..te astpet cu aprecierile..
    pup :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Mona. iti multumesc de vizita. Si eu iti doresc o primavara frumoasa si plina de SOARE. Si eu ma bucur ca te-am gasit ca ai pe aici niste bunatatii... yamy yam :)

    RăspundețiȘtergere
  23. 250 ml sau 350 ml lapte intra in componenta cremei?

    RăspundețiȘtergere
  24. Si uitasem,compozitia blatului include numai o lingura de zahar,sau 4 ?

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation