website translation

24 ianuarie 2009

FICATEI DE PUI SI CARNATI CU SOS CREMA DE SMANTANA, IENIBAHAR SI MARA




















Ingrediente :


500g ficatei de pui

300g carnati subtiri,

200g smantana,

150ml supa de pui, legume sau apa,

2 linguri amidon sau 1 lingura de faina,

1 legatura marar taiata marunt,

1 lingurita ienibahar macinat,

ulei de masline,

sare , piper.


Preparare :


Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei si prajim ficateii de pui cateva minute, adaugam carnati si mai gatim 5-10min. pana se rumenesc frumos. Dam deoparte si pastram la cald.


Amestecam intr-un bol, samantana, amidonul si supa , punem pe foc 10min. amestecand continuu, pana obtinem un sos cremos, nu trebuie sa fie subtire. Dam deoparte , adaugam mararul taiat marunt si ienibaharul. Potrivim de sare si piper. Omogenizam bine.


Servim ficatei de pui cu carnaciorii si turnam pe deasupra sosul. Se poate face si o garnitura de legume, cartofi natur , orez sau paste.


Este o mancare cu o aroma deosebita , care se face/prepara foarte repede...cand suntem in criza de timp este excelenta..incercati si va veti convinge...

7 comentarii:

  1. Hello Mona,
    am venit la masa...hhahaha, doar asa se numeste blogul tau nu? deci am venit; ok, asta ca gluma caci in serios vreau sa-ti spun ca si eu am facut ficatei de pasare fripti cu usturoi,insa sosul tau este si mai si...sintem SOSARI...
    XO,Nina

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce frumos arata.Chiar aveam pofta zilele astea de ficatei de pui si nu aveam nici o idee cum sa ii pregatesc.Abia astept sa pap si eu o portie.Pup Mona.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bine arata farfuria plina.acu cind sint moarta de foame,asi papa tot.Cirnati tu i-ai prestat?arata tare delicios.Mona,iti doresc o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nina , cu draga inima te-as pofti la masa, dar cred ca distanta mare care ne desparte nu poate face posibil acest lucru..dar cine stie !!..poate drumurile vietii ne va aduce mai aproape una de alta..
    ...daaaa, si cu usturoi sunt buni ficateii de pui..si cu o mamaliguta aburinda...yammi, yammi...
    incearca si sosuletul acesta si vezi daca-ti va fi pe plac..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce cuvinte frumoase spui tu Deea draga de fiecare data...multumesc din inima :))
    ..daca incerci sa prepari ficateii asa cum i-am facut eu, sa-mi spui si mie parerea ta ..
    te pupic :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Paradis,esti draguta ca intotdeauna !!
    carnaciori i-am facut eu, de sarbatori..jumatate din compozitie am facut-o in mate de oaie, iar cealalta in mate de porc...sunt deliciosi...este ceva de manca la ei, dar se merita..au un gust incomparabil mai bun fata de cei cumparati (facuti gata)...numai cu ocazia sarbatorilor fac si eu..
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci de vizita si mesaj Mona draga, ahh si de "versuri" hahaha...
    referitor la cirnati facuti de casa, sint total de acord cu tine; si nu numai cirnatii, in general ce este facut acasa gusta de o mie de ori mai bun decit cumparat. Mai vorbim,ok?
    XO,Nina

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation