website translation

29 ianuarie 2009

FISH PIE

















O reteta extraordinar de buna ,pe carea m vazut-o la Cristina zilele trecute…cum eu sunt “fan” peste, am hotarat ca trebuie sa o fac negresit…asadar, astazi am pornit la treaba, iar rezultatul este súper..am fost incantati cu totii de gustul ei…

Cristinel, am modificat putin reteta …ca deh, asa sunt eu , sa schimb cate ceva… multi pupici de la noi J)

Ingredientele pot varia in functie de numarul de persoane si de preferintele gastronomice…pestele poate fi inlocuit cu orice sortiment ( dar sa fie fara oase, sau eventual scoase inainte), deasemeni si legumele pot fi schimbate, in functie de gusturi... in general pestele se acompaniaza bine cu orice fel de legume..


Ingrediente:


1 buc. file de pangasius ,

1 buc. macrou afumat ,

200ml lapte,

4 morcovi,

200g amestec legume- eu am pus, mazare, fasole verde, conopida si tije de telina,

4 cartofi mari,

100gr branza rasa au cascaval,

1 ou,

1 lingura de smantana,

2 linguri ulei,

sare piper.

Preparare :



Intr-un vas punem pestele, laptele, sare si piper si fierbem 10min. Scoatem pestele si il lasam deoparte, laptele ramas il vom folosi la cartofi.


Fierbem cartofii curatati de coaja si legumele, in apa cu sare. Le scurgem bine .


Legumele le taiem in ce forme dorim, cubulete rondele …depinde de ce legume folosim.


Cartofii ii pasam adaugam laptele scurs de la fiertul pestelui, galbenusul de ou si uleiul .Nu

trebuie sa fie un piure foarte subtire Potrivim de sare si piper. Omogenizam bine


Batem spuma albusul cu smantana.


Intr-o tava sau vas care merge la cuptor asezam pestele rupt cu o furculita , punem legumele apoi piureul de catofi, presaram pe toata suprafata branza rasa iar deasupra ungem cu albusul batul spuma cu samantana.


Dam la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mare sau daca aveti grill 10-15min..sau atat cat sa se faca o crusta frumoasa deasupra.


Este un preparat delicios care noua ne-a placut in mod deosebit..am sa-l mai fac cu siguranta..

28 ianuarie 2009

DIN NOU PREMII....





Au sosit alte premii frumoase de la KRISS si MONONOKE...carora le multumesc din inima ca au fost asa dragute ...
Deasemeni, si eu la randul meu, le ofer cu drag tuturor celor care se afla in lista mea de bloguri...cand treceti pe aici, luati aceste premii pe care vi le daruiesc din suflet...

24 ianuarie 2009

FICATEI DE PUI SI CARNATI CU SOS CREMA DE SMANTANA, IENIBAHAR SI MARA




















Ingrediente :


500g ficatei de pui

300g carnati subtiri,

200g smantana,

150ml supa de pui, legume sau apa,

2 linguri amidon sau 1 lingura de faina,

1 legatura marar taiata marunt,

1 lingurita ienibahar macinat,

ulei de masline,

sare , piper.


Preparare :


Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei si prajim ficateii de pui cateva minute, adaugam carnati si mai gatim 5-10min. pana se rumenesc frumos. Dam deoparte si pastram la cald.


Amestecam intr-un bol, samantana, amidonul si supa , punem pe foc 10min. amestecand continuu, pana obtinem un sos cremos, nu trebuie sa fie subtire. Dam deoparte , adaugam mararul taiat marunt si ienibaharul. Potrivim de sare si piper. Omogenizam bine.


Servim ficatei de pui cu carnaciorii si turnam pe deasupra sosul. Se poate face si o garnitura de legume, cartofi natur , orez sau paste.


Este o mancare cu o aroma deosebita , care se face/prepara foarte repede...cand suntem in criza de timp este excelenta..incercati si va veti convinge...

16 ianuarie 2009

CUBURI DE GHEATA












































Reteta de la Ginette, careia ii multumesc mult.


Ingrediente:

Blat:

4 oua,

1 lingura zahar,

2 linguri cacao,

2 linguri faina,

1 lingurita zeama de lamaie,

½ plic praf de copt.

Crema:

½ pachet unt,

1 plic budinca de vanilie,

300 ml. lapte,

2 linguri de zahar.

Sirop :

150ml. apa,

2 linguri zahar,

1 fiola esenta rom.

Decor:

250ml frisca , 1 plic zahar vanilat, bombonele colorate.


Preparare:


Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie, cacao si faina. Omogenizam bine compozitia.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul obtinut.

Dam la cuptor incalzit in prealabil, pentru 30min.la foc potrivit (180*C).


Intr-o cratita punem 250ml lapte, si punem pe foc. Amestecam restul de lapte(100ml) cu praful de budinca si cele 2 linguri de zahar si turnam peste laptele din cratita. Amestecam continuu pana se ingroasa budinca. Dam deoparte adaugam untul si mixam bine , pana obtinem o crema fina .


Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.


Batem frisca cu zaharul vanilat.


Peste blatul racit ,turnam siropul apoi punem crema repartizand-o uniform, intindem si frisca un mod egal pe toata suprafata prajiturii. Cu o furculita , trasam usor dungi prin frisca apoi presaram bombonele colorate.


Este o prajitura extraordinar de buna, combinatia de cacao a blatului, cu aroma de vanilie a cremei si frisca pufoasa este o imbinare perfecta...iar rezultatul este super bun.

15 ianuarie 2009

A SOSIT UN ALT PREMIU...UNA MARCIA IN PIU


....da, sunt semne bune de inceput de an...am mai primit un premiu tare dragut, de la buna mea prietena Nico...multumesc mult ,esti o draguta...pupici multi :))

....cu draga inima, ofer si eu acest premiu tuturor celor din lista mea...

daca popositi putin pe la mine, luati-va si premiul...nu va rusinati, astept sa-mi spuneti cine il doreste...cine sparge gheata ??

14 ianuarie 2009

PREMII...si iar PREMII




Primi pasi ai noului an au debutat cu "dreptul"...de ce ???!!.... draguta de Cristina, mi-a daruit deja trei premii....si cum se spune" semne bune anul are inca de la inceput"...deci va fi un an bun ...multumesc din suflet Cristinel, pentru ca te gandesti la mine mereu si-mi oferi atatea premii..


..la randul meu, ofer si eu aceste premii, tuturor fetelor din lista mea ale caror bloguri sunt mereu o sursa de inspiratie pentru mine....va pup dulce

9 ianuarie 2009

PIRAMIDE UMPLUTE CU CREMA DE CIOCOLATA SI RAHAT











Ingrediente:


Aluat:

300g faina,

200g unt sau margarina,

100g zahar,

1 ou,

1 plic zahar vanilat,

1 plic praf de copt.

Umplutura :

200g crema de ciocolata Finetti sau Nuttela,

150g alune macinate,

6 bucati de rahat taiate cuburi,

1 ou pentru uns pe deasupra .


Preparare:


Intr-un vas,amestecam faina cu praful de copt , facem o gropita , punem oul si untul taiat bucatele, adaugam zaharul si zaharul vanilat.

Framantam bine aluatul , apoi il acoperim cu folie si-l dam la rece 60min.


Intindem o foaie de 4-5mm si cu ajutorul rotitei (sau folosim un cutit ) taiem patrate.

Amestecam crema de ciocolata cu alunele si punem in mijlocul fiecarui patrat cate ½ lingurita si o bucatica de rahat.


Adunam toate colturile patratului si le unim ( se formeaza un plic), apoi cu ajutorul degetelor, ridicam varful ca o piramida.


Tapetam o tava cu hartie, asezam fursecurile piramida si le ungem cu ou batut.

Putem presara pe ele nuca, alune macinate sau bombonele.

Eu le-am lasat simple, deoarece facusem alte fursecuri divers decorate.


Dam la cuptor, incins in prealabil, pentru 20-25min. la foc potrivit (180*C).


Aceste prajiturele sunt foarte fragede si au un aspect deosebit.

 
website translation
website translation