website translation

22 mai 2009

FILE DE MACROU CU BROCOLI SI SOS PICANT






















Ingrediente:


3 bucati file de peste,

marinata:

½ lingurita ghimbir ras (optional) ,

3-4 lingurite zeama de lamaie,

½ lingurita busuioc maruntit,

1 lingurita boia de ardei dulce sau iute daca va place mai picant

sare piper.

crusta:

2 lingurite pesmet,

1 lingura faina,

2 lingurite malai .

garnitura:

500g broccoli,

150-200g ciuperci din conserva,

200g legume la alegere (morcovi, mazare, fasole verde, telina, porumb dulce, etc )

1 lingura de unt sau ulei ,

sare piper.


Sosul:

1 lingura amidon sau faina,

1 lingura ulei ,

1 pahar de vin alb,

1-2 castraveti acri taiati marunt,

2 ligurita mustar iute,

sare, piper.


Preparare:


Intr-un bol amestecam ingredientele de la marinata si ungem fileurile de peste cu ea. Acoperin cu folie si dam la rece 30min.

Amestecam faina , pesmetul si malaiul si le presaram in mod egal pe fileuri .


Tapetam o tava cu hartie de copt, ungem cu ulei , asezam fileurile de peste pregatite , mai punem pe deasupra lor 1 lingura de ulei.

Dam la cuptor , cu focul potrivit, pentru 30min.


Fierbem brocoli in apa sarata pentru 4-5 min. Scurgem si lasam deoparte.

Punem untul (sau uleiul) intr-un vas, adaugam ciupercile si legumele, gatim 3-4 min , apoi punem si brocoli , mai lasam pe foc inca cateva minute. Potrivim de sare si piper.


Intr-o tigaie incingem uleiul , adaugam amidonul sau faina si stingem cu vinul. Lasam sa dea cateva clocote , cat sa se ingroase putin sosul. Dam deoparte si adaugam castraveti si mustarul, sare si piper. Omogenizam bine.


Servim o bucata de file cu o portie de brocoli si legume, stropite cu sos, decoram cu feliute de lamaie.


Este un preparat care se face foarte usor, este destul de dietetic, deoarece pestele nu este prajit.

15 mai 2009

BISCUITI CU IAURT SI MAC









INGREDIENTE:


400g faina,

200g iaurt ,

100g unt sau margarina ,

50g mac,

1 ou

1 plic praf de copt,

½ lingurita bicarbonat de sodiu.


PREPARARE :


Intre-un castron amestecam , untul inmuiat la temeratura camerei cu iaurtul.

Amestecam faina, bicarbonatul si praful de copt si le adaugam la compozita de unt .Framantam un aluat omogen, bun de intins.

Dam la rece 30min.


Pe planseta presarata cu faina, intindem o foaie din aluat de 2-3mm grosime. Taiem cu rotita zimtata patrate mari sau cu alte forme diferite. Ungem cu ou si presaram mac pe deasupra.


Dam la cuptor, incins in prealabil, pentru 15-20min. la foc potrivit.


Sunt extrem de simplu de facut, asa ca, data viitoare am sa fac portie dubla..ca au “disparut ff repede …

8 mai 2009

BINE V-AM REGASIT, DRAGI PRIETENI !!!


Dupa o mai lunga absenta..iata ca ma intorc din nou printre voi !!
Incep prin a va multumi, tuturor celor care mi-ati scris mesaje de felicitare, cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale, dar si acelora care mi-au oferit diverse premii, pe care am sa le afisez cat de curand...

Cu speranta ca v-a fost dor de mine , va doresc atat voua cat si familiilor voastre, numai bine, sanatate , fericire si cat mai multe clipe frumoase petrecute alaturi de cei dragi...fie ca Domnul, sa va aiba mereu in paza Lui...

 
website translation
website translation