website translation

2 octombrie 2008

IEPURE CU LEGUME SI SOS DE ZAHAR ARS













Ingrediente:

200g telina taiata cubulete,

200g morcov taiat,

100g praz taiat rondele,

2 cepe taiate marunt,

300g rosii in bulion taiate marunt sau un suc de rosii mai gros,

20g zahar,

4-5 felii de lamaie,

100ml. vin alb,

4-5 linguri ulei,

200-300ml. supa de legume sau apa.

1 lingura amidon sau faina,

ienibahar boabe, cimbru,

sare, piper.


Preparare :


Intr-o tigaie mare (sau cratita) punem tot uleiul, adaugam zarzavaturile, ceapa si prazul si le calim cateva minute .Asezam si carnea peste zarzavat si lasam sa se rumeneasca putin.


Adaugam supa de legume sau apa, 2 boabe de ienibahar, acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic, intorcand-o din cand in cand in sos.

Daca sosul scade si carnea nu este fiarta, se mai completeaza cu apa, pana cand aceasta este bine patrunsa.


Caramelizam zaharul ( nu se arde, trebuie sa fie maro deschis), si-l stingem cu 2-3 linguri de apa fierbinte. Lasam pana cand se topeste .


Intr-un vas amestecam amidonul (faina), rosiile sau sucul de rosii, vinul, cimbrul, zaharul ars,sare si piper. Omogenizam bine.


Punem acest sos peste carne si legume si lasam sa fiarba 15-20min. apoi adugam feliile de lamaie ( fara coaja galbena) , mai fierbem inca 5-10min.


Se poate servi atat simpla sau cu diferite garnituri – salate de legume, paste, orez, cartofi.


Este o friptura mai deosebita, cu un gust minunat si o aroma extraordinara.

Incercati-o si nu veti regreta !!!

6 comentarii:

  1. vai si l-ai mincat pe Rila Iepurila :-)) sa va fie de bine ... Imi place cum suna reteta asta si dc imi fac curaj o sa o si incerc .
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa fie o nebunie. dar de unde iepure. Pe aici se plimba iepurii pe strada, printre case si nu ai voie sa ii atingi nici cu privirea. Iar in magazine, nu gasesti asa ceva. Mi-ai facut o pofta....!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mona, draga, mai intai de toate salutari si o imbratisare calda, nu ne-am mai auzit de mult. Apoi, reteta ta suna atat de bine, si desi am mancat iepure, u se poate de fiecare data cand aud sa nu imi fie mila. Ce ipocrita sunt, de pui, porci, vite si pesti nu mi-e mila, se pare....
    Te pup si de-abia astept sa vad ce mai iese din mainile tale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimata Doamna,

    Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca blogul dumneavoastra a fost nominalizat in cadrul Festivalului Blogurilor Gustoase. Intrucat nu am gasit o adresa de mail in profilul dumneavoastra, am ales sa va comunicam acest lucru printr-un comentariu pe blog-ul dumneavoastra. Astazi, 22 octombrie 2008, este ultima zi de inscriere si in niciun caz nu am dori ca inscrierea in Festivalul Blogurilor Gustoase sa se faca fara acordul dumneavoastra.

    Simpatizantul blogului dumneavoastra, cel care a facut inscrierea, v-a inscris blogul la urmatoarele categorii: Blogul cu cele mai gustoase: Mancaruri traditionale romanesti, Mancaruri exotice, Mancaruri vegetariene, Aperitive, Fripturi, Dulciuri diverse, Blogul cu cele mai frumoase poze. Pentru a vizualiza posturile cu care cititoarea dumneavoastra v-a inscris blogul in concurs, va invitam sa accesati pagina Festivalului Blogurilor Gustoase de pe Gustos.ro

    Va rog sa imi transmiteti daca sunteti de accord cu inscrierea blogului dvs la aceste categorii. Daca preferati ca blogul dumneavoastra sa fie inscris la alte categorii, va rog sa mi le transmiteti si eu voi face modificarile necesare. Asa cum este specificat in Regulamentul Festivalului, autorul blogului are ultimul cuvant de spus in inscrierea blogului la festivalul nostru.

    Mai mult, Gustos.ro v-a pregatit un widget special, care va certifica drept participant in cadrul Festivalului Blogurilor Gustoase. Puteti descarca acest widget din pagina Festivalului si il puteti afisa pe blogul dumneavoastra. De asemenea, pentru a familiariza cititorii dumneavoastra cu acest concurs si pentru a-i indemna sa va voteze (perioada de votare incepe pe 23 noiembrie), puteti scrie un post special despre Festivalul Blogurilor Gustoase.

    De asemenea, daca nu sunteti de accord cu intregistrarea la festival, va rog sa imi comunicati acest lcuru si astfel blogul dumneavoastra va fi retras din concurs.

    Toate informatiile despre festivalul Blogurilor Gustoase le gasisti pe Gustos.ro.

    Astept raspunsul dumneavoastra in legatura cu inscrierea si va stau la dispozitie pentru intrebari si nelamuriri.

    Cu drag,

    Alina Marin,
    Project Manager Gustos.ro
    alina.marin@tree.ro
    tel. 021.324.14.04
    fax. 021.326.72.33

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc tuturor pentru cuvintele voastre frumoase...va pup si va imbratisez cu drag :-))..

    RăspundețiȘtergere

 
website translation
website translation