Ingrediente:
3 fire de praz taiate segmente de 5-6cm.
600-700ml supa de legume (knorr+apa),
4-5 cartofi taiati cubulete,
2 morcovi taiati mare,
4 catei de usturoi,
1 lingura margarina (sau unt),
1 foaie de dafin,
4-5 felii de franzela transformate in crutoane,
verdeata taiata marunt,
sare, piper.
Preparare:
Intr-un vas topim margarina (untul), adaugam prazul , catei de usturoi, si 4-5 linguri din supa de legume. Acoperim si lasam sa fiarba , la foc mic, circa 10min.
Adaugam apoi morcovii si cartofii, foaia de dafin, punem si restul supei de legume, potrivim de sare, acoperim cratita /oala. Lasam sa fiarba la foc mic , pana sunt legumele fierte bine.
Scoatem cu un polonic, intr-un castron, ¼ din zeama (din oala in care au fiert legumele) si o pastram . Restul de zeama si legumele le pasam sau mixam (folosim blenderul).
Amestecam legumele mixate cu zeama pastrata, si o mai punem pe foc 5-10min.
Se serveste in castronase cu verdeta presarata pe deasupra si crutoane.
Cine mananca de dulce, poate adauga si smantana , la masa. Eu am facut-o de post, deci nu am pus.

...acordat de CRISTINA, NICOLINA SI NICOLETA
...acordat de CRISTINA

Mona felicitari ...
RăspundețiȘtergeresupa asta arata absolut demential .. trebuie sa fac si eu ceva asemanator cit de curind...
dar cu o farfurie ca asta in mina cred ca m.as simti obligatoriu urmasa lui nea Marin :-)))
multumesc cristinel :))!!
RăspundețiȘtergere...astept sa vad ce improvizatii faci tu(prazul fiind subiect "tabu")...apoi am sa-ti spun din ce neam te tragi !!..da musai ,o geanta diplomat s-o ai alturi !!...
pupici :))
sau macar o papornita :-)))
RăspundețiȘtergeredaca vrei tu , papornita sa fie:-)))...
RăspundețiȘtergere...acum ai sa spui si de o damigeana cu zaibar...de care avea grija mereu Suca :)
Excelenta supa.
RăspundețiȘtergere